|
|||||||
| Dinlerin En Güzeli İslam İslam Dini Hakkındaki Bilgi ve Düşüncelerinizi Bu Bölüm Altında Paylaşabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Seçenekler |
|
|
#1 | |
|
Guest
Uye No:
|
Her Gün Bir Hadis-i Şerif
Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki : Cennete giren hiçbir kimse, yeryüzündeki bütün şeyler kendisinin olsa bile dünyaya geri dönmek istemez. Sadece şehit, gördüğü itibar ve ikram sebebiyle tekrar dünyaya dönmeyi ve defalarca şehit olmayı ister... Buhari, Cihad 21 el Muzil (C.C.) Alçaltan, zillet veren, hor ve hâkir eden Kur'an'dan Peygamber Duaları Ya Rabbi sensin ilah, senden başka yoktur ilah. Sübhansın, bütün noksanlıklardan münezzehsin.
Yücesin, doğrusu kendime zulmettim, yazık ettim. Affını bekliyorum Rabbim. Hz.Yunus'un (AS) Duası - Enbiya 87 |
|
|
| Sponsored Links |
|
|
#2 |
|
Guest
Uye No:
|
Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki : Hiçbir kimse, el emeği ve (helal) kazancından daha hayırlı bir yemek yememiştir. Sahih-i Buhari el Basir (C.C.) ![]() Kur'an'dan Peygamber Duaları Bana, ana ve babama verdiğin nimete şükretmeme, hoşnut olacağın barışçıl bir iş yapmaya beni muvaffak kıl. Rahmetinle, beni iyi kullarının arasına koy. Hz.Süleyman'nın (AS) Duası - Neml 19 Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki : Büyük cürümlerin en büyüğü, dünya sevgisidir. Deylemi el Basir (C.C.) Herşeyi İyi Gören Kur'an'dan Peygamber Duaları Bana, ana ve babama verdiğin nimete şükretmeme, hoşnut olacağın barışçıl bir iş yapmaya beni muvaffak kıl.
Rahmetinle, beni iyi kullarının arasına koy. Hz.Süleyman'nın (AS) Duası - Neml 19 |
|
|
|
#3 |
|
Guest
Uye No:
|
Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki : Akıllı kimse, nefsini hesaba çeken ve ölümden sonrası için çalışandır. Tirmizi ![]() el Basir (C.C.) Herşeyi İyi Gören Kur'an'dan Peygamber Duaları Bana, ana ve babama verdiğin nimete şükretmeme, hoşnut olacağın barışçıl bir iş yapmaya beni muvaffak kıl. Rahmetinle, beni iyi kullarının arasına koy. Hz.Süleyman'nın (AS) Duası - Neml 19 Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki : Namazında sağına soluna bakınan hiçbir kul yoktur ki, Rabb'i ona şöyle demiş olmasın: Ey Ademoğlu nereye bakınıyorsun ? Ben kendisine baktığın şeyden daha hayırlıyım. Beyhaki, Şuabu'l - İman ![]() el Basir (C.C.) Herşeyi İyi Gören ![]() ![]() ![]() Kur'an'dan Peygamber Duaları Bana, ana ve babama verdiğin nimete şükretmeme, hoşnut olacağın barışçıl bir iş yapmaya beni muvaffak kıl.
Rahmetinle, beni iyi kullarının arasına koy. Hz.Süleyman'nın (AS) Duası - Neml 19 |
|
|
|
#4 |
|
Guest
Uye No:
|
Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :
Beyhaki, Şu'abü'l - İman ![]() el Basir (C.C.) Herşeyi İyi Gören ![]() ![]() ![]() Kur'an'dan Peygamber Duaları Bana, ana ve babama verdiğin nimete şükretmeme, hoşnut olacağın barışçıl bir iş yapmaya beni muvaffak kıl. Rahmetinle, beni iyi kullarının arasına koy. Hz.Süleyman'nın (AS) Duası - Neml 19 Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki : Kim kendisi için Allah'ü Teala'nın nezdinde olan mükafatını bilmek isterse Allah'ü Teala için yaptığı amellere baksın. Ebu Nuaym, Hilyetü'l - Evliya ![]() el Basir (C.C.) Herşeyi İyi Gören ![]() ![]() ![]() Kur'an'dan Peygamber Duaları Bana, ana ve babama verdiğin nimete şükretmeme, hoşnut olacağın barışçıl bir iş yapmaya beni muvaffak kıl. Rahmetinle, beni iyi kullarının arasına koy. Hz.Süleyman'nın (AS) Duası - Neml 19 ![]() Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki : Bizim dışımızdakilere benzemeye yeltenen bizden değildir. Tirmizi ![]() el Basir (C.C.) Herşeyi İyi Gören ![]() Kur'an'dan Peygamber Duaları Bana, ana ve babama verdiğin nimete şükretmeme,
hoşnut olacağın barışçıl bir iş yapmaya beni muvaffak kıl. Rahmetinle, beni iyi kullarının arasına koy. Hz.Süleyman'nın (AS) Duası - Neml 19 |
|
|
|
#5 |
|
Guest
Uye No:
|
Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki : Biriniz esnediği zaman, elini ağzına kapasın; ağzını açıp tuhaf sesler çıkarmasın. Zira şeytan bundan dolayı güler. Muhtaru'l - Ehadis ![]() el Basir (C.C.) Herşeyi İyi Gören ![]() ![]() Kur'an'dan Peygamber Duaları Bana, ana ve babama verdiğin nimete şükretmeme, hoşnut olacağın barışçıl bir iş yapmaya beni muvaffak kıl. Rahmetinle, beni iyi kullarının arasına koy. Hz.Süleyman'nın (AS) Duası - Neml 19 Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki : Seninle münasebetini kesmiş olan akrabanı ziyaret et. Sana kötülük edene iyilik et. Aleyhine bile olsa doğruyu söyle(mekten çekinme). Muhtaru'l - Ehadis ![]() el Basir (C.C.) Herşeyi İyi Gören ![]() ![]() ![]() Kur'an'dan Peygamber Duaları Bana, ana ve babama verdiğin nimete şükretmeme, hoşnut olacağın barışçıl bir iş yapmaya beni muvaffak kıl. Rahmetinle, beni iyi kullarının arasına koy. Hz.Süleyman'nın (AS) Duası - Neml 19 Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki : Allah'ü Teala'yı zikir, kalblerin şifasıdır. Müsnedü'l - Firdevs ![]() el Basir (C.C.) Herşeyi İyi Gören ![]() Kur'an'dan Peygamber Duaları Bana, ana ve babama verdiğin nimete şükretmeme, hoşnut olacağın barışçıl bir iş yapmaya beni muvaffak kıl. Rahmetinle, beni iyi kullarının arasına koy. Hz.Süleyman'nın (AS) Duası - Neml 19 Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki : Bir ihtiyacı için çok dua eden kimseye, o ihtiyaci verilsin veya verilmesin, Allah'ü Teala bereket verir. Beyhaki, Şuabü'l - İman ![]() el Basir (C.C.) Herşeyi İyi Gören ![]() ![]() Kur'an'dan Peygamber Duaları Bana, ana ve babama verdiğin nimete şükretmeme,
hoşnut olacağın barışçıl bir iş yapmaya beni muvaffak kıl. Rahmetinle, beni iyi kullarının arasına koy. Hz.Süleyman'nın (AS) Duası - Neml 19 |
|
|
|
#6 |
|
Guest
Uye No:
|
Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki : İmamlar sizin için kılarlar. Doğru kılarlarsa sevabı sizedir. Hatalı kılarlarsa sizin namazınızın sevabı sizedir, hata onların aleyhlerinedir. Buhari, Ezan 55 el Mücib (C.C.) Kendisine dua edenlerin istediklerini veren Kur'an'dan Peygamber Duaları Bana katından hayırlı bir nesil ver. Şüphesiz sen, duayı hakkıyle işitensin. Hz.Zekeriyya (AS) Duası - Al-i Imran 38 Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki : Aşura gününde oruç tutunuz. O öyle bir gündür ki, o günde peygamberler (aleyhimüsselam) oruç tutarlardı. Camiu's Sağir el Mücib (C.C.) Kendisine dua edenlerin istediklerini veren Kur'an'dan Peygamber Duaları Bana katından hayırlı bir nesil ver. Şüphesiz sen, duayı hakkıyle işitensin. Hz.Zekeriyya (AS) Duası - Al-i Imran 38
|
|
|
|
#7 |
|
Guest
Uye No:
|
Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki : Allah için çok çok secde etmeye bakın. Çünkü Allah için yaptığınız her bir secdeye karşılık, Allah, sizi bir derece yükseltir ve hatalarınızdan birini bağışlar. Müslim, Salat 225 el Mücib (C.C.) Kendisine dua edenlerin istediklerini veren Kur'an'dan Peygamber Duaları Bana katından hayırlı bir nesil ver. Şüphesiz sen, duayı hakkıyle işitensin. Hz.Zekeriyya (AS) Duası - Al-i Imran 38 Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki : Size geceleyin kalkmayi tavsiye ederim. Çünkü o, sizden önce yasayan salihlerin âdetidir; Rabbinize yakinlik (vesîlesi)dir; günahlardan koruyucudur; kötülüklere kefarettir, bedenden hastaligi kovucudur. Tirmizi, 3543 el Mücib (C.C.) Kendisine dua edenlerin istediklerini veren Kur'an'dan Peygamber Duaları Bana katından hayırlı bir nesil ver. Şüphesiz sen, duayı hakkıyle işitensin. Hz.Zekeriyya (AS) Duası - Al-i Imran 38 Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki : Çalıştırdığınız kimselere memur, işçi veya hizmetçilerinize yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin. Müslim, Zühd 74 el Mücib (C.C.) Kendisine dua edenlerin istediklerini veren Kur'an'dan Peygamber Duaları Bana katından hayırlı bir nesil ver.
Şüphesiz sen, duayı hakkıyle işitensin. Hz.Zekeriyya (AS) Duası - Al-i Imran 38 |
|
|
|
#8 |
|
Guest
Uye No:
|
Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki : Her ümmetin bir fitnesi - bir imtihan sebebi - vardır. Benim ümmetimin fitnesi de dünya malıdır. Tirmizi, Zühd 26 el Mücib (C.C.) Kendisine dua edenlerin istediklerini veren ![]() Kur'an'dan Peygamber Duaları Bana katından hayırlı bir nesil ver.
Şüphesiz sen, duayı hakkıyle işitensin. Hz.Zekeriyya (AS) Duası - Al-i Imran 38 |
|
|
|
#9 |
|
Guest
Uye No:
|
Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki : Edebsizlik ve çirkin söz girdiği şeyi çirkinleştirir. Haya ise girdiği şeyi güzelleştirir. Tirmizi, Birr 47 el Rakib (C.C.) Bakıp gözeten ve kendisinden hiçbir şey gizlenemeyen Kur'an'dan Peygamber Duaları Ya Rabbî!
Beni de, neslimden çoğunu da namazı devamlı olarak ve gereğince kılan kullarından eyle Duamı, lütfen kabul buyur Ya Rabbi! Hz.İbrahim (AS) Duası - İbrahim 40 |
|
|
|
#10 |
|
Guest
Uye No:
|
Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki : İnsanoğlunun herbiri hatakardır. Ancak hatakarların en hayırlısı tevbekar olanlarıdır. Tirmizi, Kıyamet 50; b. Mace, Zühd 30 el Rakib (C.C.) Bakıp gözeten ve kendisinden hiçbir şey gizlenemeyen ![]() Kur'an'dan Peygamber Duaları Ya Rabbî!
Beni de, neslimden çoğunu da namazı devamlı olarak ve gereğince kılan kullarından eyle Duamı, lütfen kabul buyur Ya Rabbi! Hz.İbrahim (AS) Duası - İbrahim 40 |
|
![]() |
| Bookmarks |
| Tags |
| bir, gün, hadisi, Şerif |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|